ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Την Κρήτη δεν μπορείς να τη γνωρίσεις μέσα από τις περιγραφές.

Μπορείς μονάχα να τη ζήσεις και να τη χαρείς.

Η Κρήτη είναι ένα νησί για κάθε ηλικία, για κάθε πορτοφόλι, για όλα τα γούστα και τις προτιμήσεις.

Η Κρήτη, το μεγαλύτερο νησί της χώρας, δεν είναι τυχαία ένας από τους πιο διάσημους τουριστικούς προορισμούς του κόσμου. Απέραντες ονειρεμένες παραλίες, ενετικές παλιές πόλεις, κάστρα και φοινικοδάση, άγρια φαράγγια και μοναδικοί αρχαιολογικοί χώροι, κοσμοπολίτικα resorts και παραδοσιακές συνταγές συνθέτουν το πάζλ του διασημότερου νησιού της Ελλάδας.

Στην Κρήτη υπάρχουν τα πάντα και επί της ουσίας είναι ένα απολύτως αυτόνομο νησί, που χάρη στο έφορο έδαφός του παράγει οικολογικά αγροτικά προϊόντα με τα οποία τροφοδοτεί όλη την υπόλοιπη Χώρα.

Λόγω της γεωγραφικής της θέσης η Κρήτη αερίζεται από παντού, βρέχεται από τις θάλασσες, διαθέτει ήπιο κλίμα και προσφέρεται για διακοπές σε κάθε εποχή του χρόνου.

Οι ντόπιοι κάτοικοι του νησιού είναι φιλόξενοι και απλοί άνθρωποι, εργατικοί, με έντονο πνεύμα ελευθερίας και υψηλής αίσθησης του λόγου της τιμής.

Στα χωριά οι περισσότεροι έχουν δικά τους ζωντανά, κυρίως αρνιά και κατσίκια, και από το γάλα τους φτιάχνουν υπέροχα γαλακτομικά προϊόντα, μεγάλα κτήματα με αμπέλια και ελαιόδεντρα τα οποία περιποιούνται όλο το χρόνο και παράγουν δικό τους τυρί, κρασί, ελαιόλαδο και ρακί.

Για να δείτε την Κρήτη από μέσα, να μαζέψετε ελιές, να δείτε τη διαδικασία επεξεργασίας της ελιάς που στη συνέχεια γίνεται λάδι, να μάθετε συνταγές για την ελιά, να συμμετάσχετε στην παραγωγή κρασιού πατώντας με τα πόδια τα σταφύλια, να δείτε πώς οργανώνεται το καζάνι και γίνεται ρακί – ζητήστε από εμάς την εκδρομή που θέλετε και εμείς θα τη σχεδιάσουμε σύμφωνα με τις επιθυμίες σας!